بازی فکری، نوعی بازی برای همه سنین

چه کودک چه بزرگسال

بازی فکری چیست؟

بازی های فکری به هر نوع فعالیت ذهنی هدفدار که به‌صورت فردی یا گروهی اطلاق می شود که بتواند تاثیرات مثبت قابل قبولی را در ذهن، روحیه، شخصیت و زندگی هر انسانی؛ بدون در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنس، نژاد و وضعیت جسمانی ایجاد کند و باعث تمرکز در فرد گردد.

انواع بازی های فکری:

بازی های فکری شامل چندین نوع می باشد:

1-بازی های کارتی

2-بازی های رومیزی

3-بازی های ساختنی

4-بازی های نقش آفرینی

5-بازی های مهارتی حرکتی


هدف از انجام بازی فکری:

بهبود حافظه، قدرت تفکر، افزایش سرعت انتقال و تقویت مهارت‌های شناختی،کاهش استرس و ... است. مهارت‌های شناختی همان مهارت‌هایی است که باید برای پردازش افکارتان داشته باشید. به عبارت ساده‌تر، توانایی‌هایی که در یادگیری و حل مسأله به کمک‌تان می‌آیند. چه کودک باشید و چه بزرگسال، برای بهتر زندگی کردن باید دائما فکر کنید و تصمیم بگیرید. پس چه خوب که به کمک روش‌هایی مانند استفاده از بازی فکری به مغزتان کمک کنید.

1-بهبود حافظه:

بسیاری از بازی‌های فکری، تمرینات ذهنی بسیار خوبی هم هستند. نظیر، بازی‌های کارتی که برای انجام آنها باید استراتژی خاصی انتخاب کرد و با محاسبه یا بررسی شرایط سریع تصمیم‌گیری کرد. علاوه بر اینها، در بعضی از انواع بازی‌های فکری لازم است تا رفتار بازیکنان دیگر را زیر نظر بگیرید و به روند بازی به دقت توجه کنید. موفقیت در این قسمت از بازی، نیازمند به‌کارگیری حافظه است. همه اینها یعنی مغزتان در حال تمرینِ تمرکز و تقویت دقت است.

2-ایجاد شادی و هیجان:

وقتی با اعضای خانواده، یا دوستان خود مشغول بازی‌های فکری می‌شوید، لحظات‌تان پر از خنده و نشاط می‌ گردد. خندیدن در مغز ، هورمون اندورفین(endorphin) ترشح می‌کند یعنی هورمونی که نشاط و شادمانی در شما به وجود می‌آورد. خندیدن و در کنار هم بودن هم اعتماد، همراهی و هم‌دردی میان افراد خانواده و دوستان را بیشتر می‌کند.

3-ایجاد آرامش و نتظیم فشار خون:

بازی کردن جز فعالیت های مفرح است که در حین انجام آن، بدن آرامش بیشتری پیدا می‌کند. برای مثال ترشح هورمون اندورفین که ناشی از آرامش و نشاط بازی است، ماهیچه‌های بدن  را در حالت آرام‌تری نگه می‌دارد و باعث بهبود گردش خون در بدن می شود که همین امر موجب در تعادل بودن فشار خون می شود.

4-کاهش استرس:

نتایج بعضی از پژوهش‌ها در حوزه بازی ها نشان می‌دهد که افراد زیادی برای کاهش استرس ها و فشارهای مختلف به بازی کردن روی می‌آورند.

5-افزایش ضریب هوشی:

تحقیقات مختلف در حوزه بازی ها مخصوصا بازی های فکری نشان داده است که حل کردن معماها و بازی‌های فکری که با هوش سر و کار دارند باعث افزایش بهره یا ضریب هوشی (IQ) می‌شود. علت این است که معماها، شما را به سمت تفکر و استدلال هدایت می‌کنند. برای حل مسائلی که در این نوع از بازی‌ها مطرح می‌شود، نیاز به استفاده از معلومات عمومی در کنار بهره‌مندی از حافظه، منطق و توانایی حل مسأله وجود دارد. در نتیجه مغز ورزیده‌تر و آماده تر می‌شود.

فروشگاه امین توی با تنوع خوبی از بازی های فکری، بازی های ساختنی و بازی های مهارتی در خدمت مشتریان عزیز می باشد.